PGS

ZWO

printen

Bovengrondse 12+ jongerenkerk van zondag 9 oktober 2016

09-10-2016

Zondag 9 oktober hebben we de eerste 12+ jongerenkerk ‘bovengronds’ gevierd van dit kerkelijk jaar. De Johanneskerk was erg goed gevuld, waaronder ook vele jongeren! Het thema van deze dienst was het ‘kind in jou’. Tijdens het opstapspel werden er foto´s van gemeenteleden getoond toen ze nog kind waren, de gemeente werd gevraagd om te raden van wie deze jeugdfoto´s waren. Van een aantal foto´s was dit erg makkelijk, voor andere foto’s was het vrijwel onmogelijk. Dit zorgde uiteraard voor veel hilariteit in de kerk, wat het thema goed neerzette.

Zoals het hoort bij een 12+ jongerenkerk werd er veel gezongen, naar muziek geluisterd (o.a. Michael Jackson en een prachtige saxofoon-solo van Marline as introductie op lied 925) en gesproken over stellingen. De verdieping kwam uit een tekst uit ‘beeldspraak’ n.a.v. Lukas 18: 15-17, voorgedragen door Thomas. De bezinningsvragen “Wat was er belangrijk in je kindertijd en zou je willen vasthouden?” en “Waarnaar heb je heimwee (en ben je kwijtgeraakt)?” vormden de inspiratie voor de bezinning van Irene Pluim.

Aan het einde van de dienst hebben we stil gestaan bij het vertrek van Theo Zwartkruis en Nely Stuij als organisatoren van de 12+ jongerenkerk. Theo en Nely hebben vele jaren een belangrijke bijdrage geleverd aan de religieuze opvoeding van jongeren van onze gemeente. Aan de ene kant spijt het ons natuurlijk dat Theo en Nely gestopt zijn bij de 12+ jongerenkerk, maar aan de andere kant zijn we natuurlijk super blij met al het werk dat zij verzet hebben. Er staat een sterk fundament en we zijn er trots op om hier op voort te mogen borduren. Na het uitreiken van bloemen aan Theo en Nely en een hartelijk applaus van de gemeente werd de ‘bovengrondse’ 12+ viering afgesloten.

Op naar de volgende 12+ jongerenkerk vieringen!

Namens de 12+ jongerenkerk organisatie (Joke, Rolinka, Emma, Bram, Anja en Ard)


laatste update.:


blader door de foto's met uw muis of de cursor toetsen